Popis
Jemne mletá biela špaldová múka je vhodná pre všetky druhy pečenia, na prípravu palaciniek, vianočiek, mazancov alebo na zahustenie polievok a omáčok.
Špalda má vysoký obsah bielkovín (17%), ktoré majú významnú nutričnú hodnotu a iné zloženie aminokyselín ako bielkovina bežnej pšenice. Tuk, ktorý obsahuje (2,5%) má priaznivé zloženie mastných kyselín, najmä kvôli vysokému podielu nenasýtených mastných kyselín.
Je bohatá na vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a tiež minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok). Vysoký obsah lepku v špalde jej dáva vynikajúce pekárenské vlastnosti a pečivo zostáva dlhšie čerstvé a šťavnaté. Špalda stimuluje imunitný systém a obsahom betakaroténu pôsobí regeneračne na telové bunky a chráni telo pred infekciami.
Špalda je ľahšie stráviteľná než všetky ostatné obilniny.
Zloženie: pšenica špalda lúpaná
Alergény: špalda – glutén
Krajina pôvodu: Maďarsko
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie