Popis
Špaldové vločky sa získavajú tak, že sa obilné zrno navlhčí v pare a potom sa lisuje.
Špalda obsahuje horčík a vitamíny skupiny B, vrátane vitamínu B17.
Pšenica špalda je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená, teda si zachovala veľké množstvo cenných látok.
Obilné vločky uchovávajú väčšinu cenných látok – sacharidy, rastlinné bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, minerálne látky, vitamíny i vlákninu.
Chuť a textúra je podobná ovseným vločkám, no špalda dodá vareniu /pečeniu plnšiu chuť a výživu.
Týmito vločkami môžete dokonca nahradiť časť mäsitej zložky pri príprave hamburgera.
Kvôli nižšiemu obsahu gluténu, sú ľahšie stráviteľné.
Sú vynikajúcim zdrojom mangánu, niacínu (vitamín B3), medi, fosforu a bielkovín.
Zloženie: špalda zrno lúpané
Alergény: pšenica špalda – glutén
Krajina pôvodu: Taliansko
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie