Popis
Jadierko marhuľové sladké BIO 200g
Marhuľové jadierka sú významným zdrojom vitamínu B17, ktorý sa nazýva aj amygdalín. Prvýkrát bol izolovaný v roku 1830.
Z minerálov obsahujú marhuľové jadrá najmä železo. Majú tiež vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín, vrátane esenciánych 3,6 a 9-omega mastných kyselín.
Vitamín B17 sa okrem marhuľových jadier nachádza aj v kôstkach mandlí, sliviek, čerešní a jabĺk, v malom množstve ho obsahuje aj cícer, kešu oriešky, arašidy a ďalšie potraviny.
Ide o sladké marhuľové jadrá, ktoré obsahujú približne 0,9% amygdalínu. Chuťovo sa veľmi podobajú mandliam. Z marhuľových jadier sa vyrába aj olej, ktorý sa používa nielen na potravinárske účely, ale aj v kozmetike. Do známeho talianskeho likéru amaretto sa tiež pridáva extrakt z marhuľových jadier.
AKO UŽÍVAŤ MARHUĽOVÉ JADRÁ SLADKÉ
Odporúča sa užívať 25 – 40 jadierok denne, najlepšie je rozdeliť si túto dávku počas celého dňa. na priamu konzumáciu v kombinácii s orieškami a sušeným ovocím ako zdravý snack pridajte do müsli, obilninovej kaše, ovsených vločiek a pod
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie