Popis
Tamari sójová omáčka 200ml
Sójová omáčka Tamari má pôvod v Japonsku. vyrába sa kvasením sójových bôbov a morskej soli. V Ázijskych krajinách je po stáročia používania na dochucovanie jedál. Sójová omáčka Tamari má veľmi výraznú chuť, hustú konzistenciu, tmavohnedú až čiernu farbu. Výhodou je, že neobsahuje lepok a preto je vhodná pri bezlepkovej diéte.
Sójová omáčka Tamari je zdrojom aminokyselín. Obsahuje malé percento alkoholu. Významný je aj obsah mikroorganizmov rodu Aspergillus oryzae, ktoré majú pozitívny vplyv na tráviaci systém. Sójová omáčka Tamari sa používa do tradičných ázijskych pokrmov. Je vhodná na dochuťovanie polievok, omáčok, mäsa a zeleniny. Dodáva pokrmom špecifickú chuť.
Zloženie: sójové bôby (46.31%), voda, morská soľ (13,13%), alkohol, fermentačné činidlo Aspergillus oryzae.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie