Popis
Ocot Umeocot 500ml
Ocot umeocet má pôvod v Japonsku. Získava sa pri príprave tzv. umeboshi sliviek. Tieto plody sú malé, okrúhle a s hladkým povrchom. Rastú na stromoch, ktorým sa dobre darí v Číne a Japonsku. Slivky sa nekonzumujú surové, ale po zbere sa sušia na slnku niekoľko dní. Potom sa nakladajú do drevených kadí spolu s morskou soľou a lístkami shizu. Umeboshi sliviek sa nechávajú prirodzene kvasiť aj niekoľko rokov. Sú bohatým zdrojom prírodných kyselín a minerálnych látok. Fermentované majú sladkokyslú chuť a využívajú sa v tradičnej japonskej medicíne.
Ocot umeocet je šťava, ktorá sa získava fermentovaním sliviek umeboshi. Na základe zloženia ocot umeocet nie je pravým octov. Namiesto kyseliny octovej obsahuje kyselinu citrónovú. Okrem toho je zdrojom minerálov vápnika, železa, draslíka a iných prírodných organických kyselín. Ocot umeocet má pozitívne účinky na ľudský organizmus. Podporuje tráviaci a črevný systém. Pomáha organizmu posilniť imunitu a obranyschopnosť. Významne ovplyvňuje mikroflóru tráviaceho traktu a je pomocníkom pri ochrane proti nežiadúcim mikroorganizmov v črevách. Ocot umeocet je alternatívnou náhradou klasického octu. Má všestranné využitie v kuchyni.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie