Čokoládová saláma
Suroviny:
- 275 g datle sušené bez kôstky
- 85 g oriešky kešu
- 85 g mandle šúpané
- 30 g kakao nepražené RAW
- 25 g olej kokosový RAW
Som mlsný a mám rád sladkosti. Viem, že cukor a lacné tuky, ktoré nájdeme v bežných komerčných sladkostiach sú nezdravé. Inšpirovali ma recepty na čokoládové salámy, ktoré som našiel na internete. Mnohé z nich obsahovali maslo, cukor, drvené piškóty a kandizované ovocie. Rozhodol som sa vylúčiť tieto ingrediencie a vyrobiť niečo zdravšie.
Postup:
1. datle 3 min naparíme nad vodou
2. posekáme kešu oriešky na menšie kúsky ( môžeme použiť procesor)
3. Posekáme mandle na väčšie kúsky
4. pomelieme ďatle mlyčekom na mäso
5. všetko dáme do nádoby a poriadne premiešame spolu s kokosovým olejom, aby bola hmota rovnomerná a homogénna. Nepridávajte žiadne sladidlo, ďatle sú dosť sladké
6. z hmoty uvaľkáme valček asi 20 cm x 5 cm priemer a uložíme na hodinku do chladničky
7. Salámu krájame ostrým nožom, najlepšie zúbkovaným
Leave a reply