Popis
Čokolády Balance DIA sú špeciálne vyrábané čokolády známou Belgickou spoločnosťou Klingele chocolade.
Neobsahujú cukor a majú špecifické zloženie. Namiesto sacharózy a umelých sladidiel sa pri ich výrobe používajú steviolglykozidy, maltitol a laktitol.
Čokoláda je vhodná najmä pre diabetikov a ľudí, ktorí sú nútení alebo chcú obmedziť príjem cukrov.
Maltitol a laktitol sú polysacharidy zaraďované do alkoholických cukrov. Ich výhodou je vysoká sladivosť a nižšia energetická hodnota oproti sacharóze.
Steviolglykozidy sú extrakty z rastliny stévie cukrovej, ktorý poznáme aj pod názvom glykozid steviolu. Má sladkú chuť, silný sladivý účinok a nulovú kalorickú hodnotu.
Inulín získavame z čakanky a je rovnako prírodným sladidlom.
Sladkú chuť dopĺňa aj jeho prebiotický účinok.
Oproti iným čokoládam obsahujú menej kalórii, glykemický index ovplyvňujú v menšej miere a nepodporujú vznik zubného kazu.
Kombinácia mliečnej belgickej čokolády s pistáciami a mandľami prináša skutočne výnimočnú chuť.
Obsah kakaovej sušiny min. 34,6%, mliečnej sušiny min. 20,9%
Zloženie: kakaová hmota, vláknina: inulín, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, sušené odstredené mlieko, maltitol, pistácie (3%), mandle (3%), vlašské orechy (3%), sójový lecitín, sladidlo glykozidy steviolu, prírodná vanilková aróma.
Alergény: mlieko, pistácie, mandle, vlašské orechy, sója
Nutričné hodnoty na 100g produktu:
Energia 2128,7kJ / 508,4kcal
Tuky 38,8g
– z toho Nasýtené mastné kyseliny 21,3g
Sacharidy 23,3g
– z toho Cukry 12,4g
– z toho Polyoly 9g
Bielkoviny 9,9g
Soľ 0,32g
Krajina pôvodu: Belgicko
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie