Popis
Bôby kakaové v kokosovom cukre BIO 100g
Kakaové bôby v kokosovom cukru BIO
drvené nepražené kakaové bôby obalené v kokosovom cukru sú výnimočnou lahôdkou, ktorá kombinuje jemnú horkosť kakaa najkvalitnejšie odrody Criollo s karamelovou sladkosťou kokosového cukru, ktorý je získavaný z kvetov kokosových paliem. Kakao je jednou z najvýživnejších plodín na svete vďaka vysokému obsahu minerálov, enzýmov a antioxidačné kapacite. Kokosový cukor je nerafinované sladidlo s veľmi nízkym glykemickým indexom 35. Vďaka tejto kombinácii si môžete dovoliť túto mimoriadnu pochutinu bez výčitiek svedomia voči Vášmu telu. Pozor: produkt spôsobuje ťažkú chuťovú závislosť :-)!
- Obsahuje enzýmy dobrej nálady
- Mimoriadnej hodnoty antioxidantov
- Obsahuje najmä horčík, draslík, železo, mangán a zinok
- Mimoriadne lahodné, návyková chuť!
Podrobný popis
Kakao dokáže navodiť dobrú náladu, pocity šťastia a spokojnosti, ľahké afrodiziakum. Navyše skrýva MAO inhibítory (Monoamin Oxidase Inhibítory), ktoré spomaľujú odbúravanie andamidov a ďalších neurotransmiterov, zaisťujúc tým ich zotrvania v krvnom obehu, a tak umožňujú dlhšie trvanie príjemnej nálady.
Kakao je najbohatšou plodinou na antioxidanty, ktoré nás chránia pred pôsobením voľných radikálov (vznikajúcich v znečistenom prostredí, nekvalitné strave, prirodzenú rádioaktivitou, a pod.). Ich množstvo je klasifikované tzv. ORAC jednotkami – kakao ich obsahuje viac ako 500 (napr. U nás na antioxidanty bohaté čučoriedky obsahujú cca 50 ORAC). V kakau sú zastúpené v podobe polyfenolov, katechínov a epikatechín.
Kakao obsahuje nenasýtené mastné kyseliny omega 6, ktoré sú však v čokoládach pražením znehodnotené na zdraviu škodlivé transmastné kyseliny.
Kakao obsahuje aj niekoľko minerálov a vitamínov. Je zdrojom horčíka, železa, síry, chrómu, mangánu, zinku a medi.
Kokosový cukor je mimoriadny tým, že patrí medzi skutočné delikatesy a súčasne nášmu telu prospieva. Je získavaný v Indonézii ručným zberom nektáru z kvetov kokosových paliem. Nektár je potom spracovávaný v miestnych dedinách domorodcov a získané kryštáliky sú výnimočnou pochutinou s jemne karamelovou príchuťou.
Nízky glykemický index 35 ho robí vhodným sladidlom pre mierne diabetikov a tiež pre tých, ktorí uprednostňujú sladidlá, ktoré nezaťažujú pankreas. Ďalej obsahuje vysoké množstvo minerálov, ako horčík, draslík, zinok a železo. Je tiež bohatý na vitamíny sk. B.
Je považovaný za sladidlo, ktoré najmenej zaťažuje životné prostredie a je tak ideálny pre udržateľný rozvoj ekonomík tretieho sveta.Kokosový cukor nie je rafinovaný!
Bohužiaľ od 14.12. 2012 podľa nariadenia Európskej komisie č. 432/2012 nesmieme uvádzať vplyv potravín a väčšiny ich zložiek na ľudské zdravie – preto Vás prosíme, aby ste si prezkúmal vplyv látok obsiahnutých v kakau na ľudské zdravie sami z verejne dostupných zdrojov. Ďakujeme za pochopenie!spôsob použitiaPridajte do müsli, dezertov, jogurtov, ranných cereálií alebo maškrťte samotnej. Odporúčame konzumovať max. 20 g (4 malé lyžičky) / denne kvôli veľmi vysokému množstvo minerálov.
Tento produkt zatiaľ nemá žiadne hodnotenie